GTM-T9FV3BG
Skip to main content
 1. Home >
 2. About Fujitsu >
 3. Resources >
 4. News >
 5. Press releases >
 6. 2013 >
 7. Fujitsu maakt bedrijven mobiel dankzij het uitbreiden de Managed Mobile Service

Fujitsu maakt bedrijven mobiel dankzij het uitbreiden de Managed Mobile Service

October 23, 2013
 • De mogelijkheden worden uitgebreid van MDM (Mobile Device Management) tot een volledig nieuwe mobiele oplossing voor bedrijven.
 • Het gecontroleerd en veilig beheren van toestellen, toepassingen & data wordt nu makkelijker dankzij de unieke mogelijkheid om op een veilige manier uw businessprocessen mobiel te maken met Fujitsu.
 • De FUJITSU Mobile Initiative wil klanten de ideale mobiele oplossingen aanbieden.

Vandaag helpt Fujitsu de werknemersproductiviteit binnen bedrijven te verhogen door toegang te geven tot veilige data, toepassingen en communicatiemiddelen en dat dankzij het lanceren van de FUJITSU Managed Infrastructure Service Managed Mobile. Deze sinds de oorspronkelijke lancering in 2009 sterk ontwikkelde oplossing breidt de mogelijkheden van Fujitsu uit waardoor niet langer enkel Mobile Device Management (MDM), maar een echte mobiele oplossing op maat van bedrijven kan worden uitgewerkt.


Naarmate de grens tussen werk- en privéleven vervaagt, wordt de 'consumerisation of IT' een steeds grotere uitdaging op de werkvloer en in de IT-departementen. De unieke Managed Mobile Service van Fujitsu pakt problemen rond veiligheid en regelgeving aan die tot vandaag de 'Bring your own device’-trend (BYOD) en het echte mobiele bedrijfsleven sterk hebben beperkt. Zo helpt Fujitsu zijn klanten om hun concurrentie voor te blijven door hun werknemers op een veilige manier kennis te laten maken met de toepassingen en data van het bedrijf.


Niet enkel bedrijven kunnen nu de mobiele technologie die nodig is om hun activiteiten verder te kunnen ontwikkelen veilig omarmen, ook individuele werknemers kunnen de toestellen en toepassingen die zij nodig hebben, productief en veilig gebruiken. Dat alles dankzij een 'role-based' aanpak van Fujitsu voor het gebruik, beheer en de veiligheid van alle toestellen. Deze aanpak is, door een holistische kijk op de mobiele omgeving, een evolutie weg van de tot nog toe dominante aanpak waarin toestellen centraal stonden.


Voor bedrijven die hun productitieit ten volle willen benutten, biedt de Fujitsu Manged Mobile service een mobiele strategie om de BYOD-trend pas echt te kunnen lanceren. Informatie wordt beschikbaar gemaakt waar en wanneer ze wordt opgevraagd en tegelijkertijd blijft het bedrijfsbeleid gewaarborgd. Deze op maat van bedrijven gemaakte oplossing samen met Fujitsu Managed Services voor een kwalitatief hoogstaande levering, biedt eveneens een innovatief cloudbeheer en 24/7 ondersteuning. Dankzij de know-how van Fujitsu rond informatieveiligheid en haar cloudexpertise, kunnen waardevolle klantenmiddelen worden vrijgemaakt, waardoor klanten zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren.


Fujitsu Managed Mobile wordt ondersteund door Citrix XenMobile Enterprise v8.5. Dankzij deze technologie kan Fujitsu andere virtuele desktopoplossingen integreren, waardoor in heel het bedrijf naadloos toegang verkregen kan worden tot gesynchoroniseerde en eenvormig gepresenteerde informatie, ongeacht het toestel, besturingssysteem of de locatie. Ook scheidt Fujitsu Managed Mobile persoonlijke gegevens van bedrijfsgegevens waardoor het het verlies van deze laatste vermeden kan worden.


Fujitsu heeft haar ervaring te danken aan de meer dan 7000 zakendeals in de mobiele technologie. Managed Mobile is niet enkel een MDM-service, maar een volwaardige mobiele bedrijfsoplossing met:

 • Mobile device management met een veilige e-mail, browser en documentbeheer voor alle toepassingen (mobiele apps, web apps, Windows apps) en voor alle toestellen (mobiele toestellen, PC's en Mac's).
 • Een enkele App Store die bedrijfs- en publieke apps bundelt.
 • Citrix als onderliggende sleuteltechnologie – vandaag worden de ontelbare aspecten van mobiele technologie (management, netwerkcontrole, virtualisatie, integratie, samenwerking) door verschillende aanbieders behandeld. Dankzij het Citrix-platform, worden alle aspecten geïntegreerd onder de geoptimaliseerde mobiele infrastructuur.
 • Naadloze integratie met virtuele desktopoplossingen.
 • Federated Identity en Single Sign On features.
 • Follow-me data.
 • Service en levering zowel in de cloud als ter plaatse.

De lancering van de Fujitsu Managed Mobile is een sleutelonderdeeel van het recent aangekondigde FUJITSU Mobile Initiative en is een weerspiegeling van recente inspanningen van Fujitsu om met behulp van verticale integratie en maatwerk te voldoen aan de verschillende technologische behoeften van klanten en van de maatschappij. Met dit initiatief ontwikkelt Fujitsu een end-to-end dienstenportfolio dat de werkgerelateerde en lifestyle keuzes en vernieuwingen versterkt.


Op lange termijn wil Fujitsu bijdragen tot het creëren van een intelligente maatschappij die zich richt tot de mens, waarin mensen in vrij in staat zijn om hun potentieel te benutten, zich instinctief veilig voelen en alles onder controle hebben. Alle vooruitgang in die richting wordt sterk ondersteund door de inzet van het bedrijf voor end-to-end optimalisatie van ICT-oplossingen. Fujitsu Managed Mobile is een van de vele innovaties van Fujitsu die klanten zullen helpen om deze doelstelling te bereiken.


Lovende woorden

Gard Little, Onderzoeksdirecteur, IDC
“Vermits we makkelijk verstrikt raken in mobiele technologie en in het oog springende toepassingen en functies die door mobiele vormfactoren worden aangeboden, hebben ondernemingen behoefte aan een mobiele bedrijfsoplossing. Blijf gefocust op de businessproblemen die de mobiele technologie probeert op te lossen en begin bij het eindresultaat van wat je probeert te ontwikkelen.”


Amit Pandey, Vicevoorzitter & General Manager, Citrix Mobile Platforms Group
“Klanten hebben MDM als oplossing voor hun end-to-end mobiel bedrijfsmanagement warm onthaald en Fujitsu Managed Mobile breidt dit nu uit met allerlei nuttige functies voor toestellen, toepassingen, gegevens- en netwerkmanagement en veiligheid, en dat gebaseerd op Citrix XenMobile. De combinatie van Citrix Software met de opmerkelijke know-how van Fujitsu wat mobiele diensten betreft, garandeert een betrouwbare mobiele IT alsook klanttevredenheid. Fujitsu laat door het cloud-based Managed Mobile aanbod zien wat innovatie en leadership is en bovendien is het onze eerste partner die de nieuwe XenMobile software voor Mobile Device Management aanbiedt.”


Jody Little, Vicevoorzitter Offering Establishment, Cloud and Strategic Solutions, Fujitsu International Business
“Dankzij Fujitsu Managed Mobile zijn we een stap dichter bij het bereiken van een echte ‘flexibele werkplek’. IT-departementen kunnen nu volmondig 'ja' zeggen tegen de BYOD-trend en nog steeds de controle behouden over data, veiligheid en het in stand houden van de bedrijfsomgeving. We hebben gezorgd voor het volledige pakket, gebaseerd op onze investeringen in cloud Mobile Management solutions – om een echt mobiel bedrijfsleven mogelijk te maken.”


Prijs en beschikbaarheid

Fujitsu Managed Mobile is internationaal beschikbaar vanaf november 2013. De prijs hangt af van het project en de regio. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Fujitsu Direct Sales voor meer informatie.


Online resources

About Fujitsu

Fujitsu is a leading provider of information and communication technology (ICT) -based business solutions for the global marketplace. With approximately 170,000 employees supporting customers in over 100 countries, Fujitsu combines a worldwide corps of systems and services experts with highly reliable computing and communications products and advanced microelectronics to deliver added value to customers. Headquartered in Tokyo, Fujitsu Limited (TSE:6702) reported consolidated revenues of 4.5 trillion yen (US$55 billion) for the fiscal year ended March 31, 2011. For more information, please see: www.fujitsu.com.

Ines Godart

Address: Square Marie Curie 12, 1070 Brussels, Belgium

Phone: Phone: +32 (0) 2 536 64 15
Mobile: Mobile: +32 (0) 473 96 06 43
Fax: +32 (0) 2 536 64 12
E-mail: E-mail: Ines.godart@ts.fujitsu.com
Website:http://www.fujitsu.com/be
Company:Fujitsu
Marketing & Communications Manager

Date: 23 October, 2013