Fujitsu vinder kontrakt med Banedanmark

Fujitsu skal være med til at løfte Banedanmarks digitalisering og automatisering af driftsopgaver via ServiceNow.

København, den 2. januar 2023 – I fire år frem skal Fujitsu være med til at løfte Banedanmarks digitalisering og automatisering af driftsopgaver via ServiceNow, en cloud-baseret tjeneste, som hjælper virksomheder med at administrere digitale arbejdsgange.

Fujitsu har allerede opnået stor succes med digitaliseringen af andre europæiske jernbaneselskaber med ServiceNow, herunder i Tyskland og Frankrig, så der er naturligvis høje forventninger til aftalen med Banedanmark.

Aftalen indebærer blandt andet automatisering af en lang række manuelle opgaver, som skal frigive mere tid og bidrage til en bedre service for togpassagererne. De opgaver, som har potentiale for at blive automatiserede, er fx monitorering af togdriften og -trafikken. Derudover kan systemet gøre opmærksom på tekniske forhold og give besked om eventuelle forsinkelser til passagererne. Med ServiceNow kan Fujitsu derfor højne Banedanmarks effektivitet, sikkerhed og kundeservice.

”I Fujitsu ser vi et stort potentiale i projektet med Banedanmark. Udover at håndtere ServiceNow som platform for Banedanmark, der betyder at udvikling af platformen ligger trygt hos os, kommer Fujitsus konsulenter også til at spille en central rolle i rådgivningen og opkvalificeringen af Banedanmarks egne it-kompetencer. Projektet er derfor en mindst lige så vigtig indsats for at fremtidssikre og bidrage positivt til den danske togtrafiks digitaliseringsudvikling og automatisering,” siger Julien Protain, Lead IP Architect i Fujitsu Danmark, der er projektleder på aftalen med Banedanmark.

Digitalisering i et brugervenligt univers

ServiceNow er blandt de førende globale udbydere af cloud-baserede tjenester, der automatiserer virksomheders arbejdsprocesser. ServiceNow kan skræddersyes og sammensættes til applikationer, digitalisering og automatisering af processer i et brugervenligt univers, der tilfører virksomheden mest mulig værdi. Banedanmark har siden 2015 haft licenser til ServiceNow, som Fujitsu nu overtager med indgåelse af kontrakten. Fujitsus rolle bliver at hjælpe Banedanmark med at få det optimale ud af ServiceNow-systemet, både her og nu og i løbet af de foreløbigt næste fire år.

For Fujitsu er aftalen med Banedanmark et vigtigt skridt på vejen som udbyder af ServiceNow, der understøtter Fujitsus vision om at bidrage til at sætte yderligere skub i digitaliseringen og automatiseringen af organisationer på tværs af brancher. En vision, som Fujitsu har arbejdet målrettet ud fra siden 2015, hvor Fujitsu indgik samarbejde med ServiceNow.

”ServiceNow og Fujitsu er to stærke, globale virksomheder, der sammen kan bidrage med stor værdi til en organisations it-løsninger og -kompetencer. Et af Fujitsus primære fokusområder er netop at vækste vores forretning som partner med ServiceNow. Derfor er vi også utrolig stolte af, at vi med denne aftale nu kan rådgive og hjælpe Banedanmark sikkert igennem automatiseringen og digitaliseringen af togdriften og dermed højne effektiviteten, sikkerheden og kundeservicen i Banedanmark,” siger Julien Protain.

Kontrakten trådte i kraft den 16. december 2022 med en varighed på minimum fire år med mulighed for kontraktforlængelse.

Lad os få din organisation sikkert i mål

Kontakt os for et uforpligtende møde