GTM-MFXJFQT
Skip to main content
  1. Hem >
  2. Om Fujitsu >
  3. Press >
  4. Pressmeddelanden >
  5. 2007>
  6. Eric Bouwer (50) has been appointed General Manager of Fujitsu Services in the Netherlands as of January 8th. He succeeds Robert Pols. Before this new role Bouwer was Director Operations of the IT services company, which he joined in 2005 as Head of Service Delivery. Before that he worked for companies as KPN Telecom, NCR Nederland and Cyco Software.

Sweden Eric Bouwer new Fujitsu Services B.V. General Manager

Eric Bouwer (50) has been appointed General Manager of Fujitsu Services in the Netherlands as of January 8th. He succeeds Robert Pols. Before this new role Bouwer was Director Operations of the IT services company, which he joined in 2005 as Head of Service Delivery. Before that he worked for companies as KPN Telecom, NCR Nederland and Cyco Software.

January 15, 2007

Eric Bouwer (50) is met ingang van 8 januari jl. benoemd tot opvolger van Robert Pols als Algemeen Directeur van Fujitsu Services in Nederland. Tot die datum was Bouwer Directeur Operations bij de IT-dienstverlener, waar hij in 2005 in dienst trad als Head of Service Delivery. Eerder werkte hij bij onder andere KPN Telecom, NCR Nederland en Cyco Software.

Bouwer startte zijn carrière in de IT-sector, begin jaren tachtig, als Account Manager bij Digital Equipment. Daarna had hij sales- en managementfuncties bij Stratus Computers, Intergraph en KPN Telecom. In 1997 ging hij aan de slag als Directeur Customer Services Noord-Europa bij NCR Nederland, waar hij opklom tot Algemeen Directeur. In 2002 werd hij CEO van Cyco Software, een Nederlands softwarebedrijf dat geïntegreerde Engineer Document Management (EDM)-oplossingen levert aan ondernemingen over de hele wereld. Zowel bij NCR als bij Cyco deed hij veel internationale ervaring op.

Op 19 september 2005 begon Bouwer bij Fujitsu Services als Head of Service Delivery, in welke functie hij de leiding had over de Service Delivery Managers die de klantcontracten beheren. Medio 2006 werd hij als Directeur Operations verantwoordelijk voor de complete dienstverlening aan klanten vanuit de technische afdelingen: van de Helpdesk tot het Datacenter (inclusief consultancy). Vanaf dat moment rapporteerden 600 van de 750 medewerkers aan hem. Op 8 januari 2007, ten slotte, volgde zijn aanstelling als Algemeen Directeur en kreeg hij de eindverantwoordelijkheid voor alle activiteiten van Fujitsu Services in Nederland.

Bouwer ziet volop perspectief in zijn nieuwe functie. “Fujitsu staat er uitstekend voor. We zijn een gezonde organisatie die klanten IT-services van topklasse biedt. Als wij onze focus op kwaliteit weten vast te houden en aan te scherpen, ben ik ervan overtuigd dat we de dienstverlening aan onze klanten verder kunnen uitbreiden en kunnen doordringen tot de topvijf van IT-services-specialisten in Nederland. Dat betekent wel dat we moeten groeien. En dát kan alleen als we de business van onze klanten begrijpen, beseffen waar zij hun geld mee verdienen. Alleen dan kunnen wij hen adequaat ondersteunen door hun IT af te stemmen op hun doelstellingen, tegen significant lagere kosten.”

“Dankzij ons Japans moederbedrijf hebben wij de beschikking over unieke kwaliteitsborgings- en kostenbesparingsprogramma’s als Triole en Sense & Respond. Dat maakt onze aanpak niet alleen anders, maar ook beter en goedkoper. Tot nu toe is dat nog te weinig bekend in de markt. We moeten genoemde voordelen dan ook beter communiceren en klanten en prospects laten zien dat onze aanpak werkelijk effect sorteert. Fujitsu is op dit ogenblik de op twee na grootste IT-dienstverlener ter wereld. Met onze verfrissende én effectieve werkwijze moeten wij in staat zijn die positie uiteindelijk ook in Nederland te veroveren. Aan mij de taak ervoor te zorgen dat we die ambitie waarmaken.”

Over Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van de Fujitsu Groep: met een omzet van 37 miljard euro per jaar de op twee na grootste leverancier van IT-systemen en -services ter wereld. Fujitsu Services telt 22.000 werknemers, is in meer dan 20 landen actief en genereert een omzet van 3,33 miljard euro op jaarbasis. Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor bedrijven en instellingen uit velerlei branches en specifieke business solutions voor de sectoren retail, logistiek, gezondheidszorg, reizen, industrie en defensie. Doel hiervan is de prestaties van organisaties te verbeteren, waardoor zij in staat zijn hun klanten sneller en efficiënter te bedienen. Fujitsu Services in Nederland (Maarssen) heeft ruim 750 IT-specialisten in dienst. Zij zijn actief op het gebied van IT-outsourcing of werkzaam bij de internationale Helpdesk en het Remote Management Centre. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met toonaangevende IT-spelers als 3Com, Cisco, Citrix, Fujitsu Siemens Computers, HP, Microsoft en SAP.

Hans Nonner

Telefon: Telefon: + 31 (0) 346 598691
E-post: E-post: Hans.Nonner@nl.fujitsu.com
Företag:Fujitsu Services

Date: 15 January, 2007