Skip to main content

Fujitsu

Portugal

Portugal Fujitsu scoops big contract with Ministry of Defense

IT services specialist Fujitsu has concluded a frame agreement with DTO (Defence Telematics Organisation) for the delivery of qualified personnel for the benefit of four lots: development, networks, complete workstations and Project Management & advice. The agreement represents an estimated value of millions of Euros and has a duration of two years with an additional option for twice one year.

January 09, 2007

Als interne, full-service ICT-partner van Defensie ontwikkelt en beheert DTO grootschalige en complexe informatiesystemen die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering van haar klanten: krijgsmachtonderdelen en andere overheidsdiensten. Beveiliging, betrouwbaarheid en beschikbaarheid staan dan ook voorop. Behalve ontwikkeling en beheer maken ook connectivity, consultancy, hosting, housing, onderhoud en training deel uit van het portfolio van de organisatie. DTO heeft 2.800 medewerkers in dienst die tezamen 45.000 werkplekken beheren en een omzet van 285 miljoen euro per jaar genereren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

De organisatie kent drie BusinessLines, gericht op: Koninklijke Landmacht, Koninklijke Marine, Koninklijke Luchtmacht, Openbare Orde & Veiligheid en Strategische Projecten. De dienstverlening is onderverdeeld in vier ServiceLines, gerelateerd aan vijf percelen: Application Services (ontwikkeling; advisering & projectmanagement), Network Services (netwerken), Werkplekdiensten (integrale werkplekken) en Platform Services (datacentra/services). Jaarlijks nemen deze ServiceLines gemiddeld driehonderd fte’s aan ICT-diensten af, met een gezamenlijke waarde van maar liefst 25 miljoen euro, exclusief BTW.

Om in de behoefte voor de komende jaren te voorzien, schreef DTO medio 2006 een Europese aanbesteding uit. Hierop meldden zich 48 gegadigden. Op basis van een tiental selectiecriteria nodigde de organisatie per perceel twintig partijen uit een offerte uit te brengen. De partijen werden beoordeeld aan de hand van het criterium ‘economisch meest voordelige aanbieding’. Eind december 2006 sloot DTO vijf raamovereenkomsten per perceel, met in totaal elf partijen: Be Value, CSC, Fujitsu Services, GetronicsPinkRoccade, LinkIT, LogicaCMG, Sapphire, Sylis, T2 Automatisering, Tempo-Team en Yacht. Fujitsu won op vier van de vijf percelen: ontwikkeling, netwerken, integrale werkplekken en advisering & projectmanagement.

Rob Pols, Country Operating Officer (COO) van Fujitsu Nederland, is trots op de score van zijn bedrijf. Hij ziet de overeenkomst met DTO als een uitvloeisel van Fujitsu’s onveranderlijke focus op kwaliteit: “Alles draait bij ons om kwaliteit. Of het nu gaat om de levering van diensten, producten of medewerkers. Onze hele organisatie is daarop ingericht. Bedrijven die IT-specialisten bij ons inhuren, zoals DTO, kunnen er dus van op aan dat ze de crème de la crème op hun vakgebied in huis halen: ‘tot de tanden gewapende’ medewerkers met grondige kennis van zaken en ruime praktijkervaring.”

Met deze overeenkomst treedt Fujitsu Nederland in de voetsporen van Fujitsu UK, dat de afgelopen jaren diverse resultaatverantwoordelijke en managed services-contracten heeft gesloten met het Britse Ministry of Defence. In het kader daarvan zijn op dit moment al 1.800 IT’ers 7 x 24 uur actief betrokken bij de uitvoering van zowel operationele als statische Defence and Security-taken.

Over Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van de Fujitsu Groep: met een omzet van 37 miljard euro per jaar de op twee na grootste leverancier van IT-systemen en -services ter wereld. Fujitsu Services telt 22.000 werknemers, is in meer dan 20 landen actief en genereert een omzet van 3,33 miljard euro op jaarbasis. Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor bedrijven en instellingen uit velerlei branches en specifieke business solutions voor de sectoren retail, logistiek, gezondheidszorg, reizen, industrie en defensie. Doel hiervan is de prestaties van organisaties te verbeteren, waardoor zij in staat zijn hun klanten sneller en efficiënter te bedienen. Fujitsu Services in Nederland (Maarssen) heeft ruim 750 IT-specialisten in dienst. Zij zijn actief op het gebied van IT-outsourcing of werkzaam bij de internationale Helpdesk en het Remote Management Centre. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met toonaangevende IT-spelers als 3Com, Cisco, Citrix, Fujitsu Siemens Computers, HP, Microsoft en SAP.

Hans Nonner

Telefone: Telefone: + 31 (0) 346 598691
E-mail: E-mail: Hans.Nonner@nl.fujitsu.com
EmpresaFujitsu Services

Date: 09 January, 2007