GTM-T9FV3BG
Skip to main content
  1. Home >
  2. About Fujitsu >
  3. Resources >
  4. News >
  5. Press releases >
  6. 2015 >
  7. Innovative Service Delivery van Fujitsu maakt transformatie digitale werkplek bij Schneider Electric mogelijk

Innovative Service Delivery van Fujitsu maakt transformatie digitale werkplek bij Schneider Electric mogelijk

Fujitsu EMEIA

Nieuws: 
 
  • Fujitsu levert binnenkort werkplekdiensten aan Schneider Electric voor diens vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika (meer dan 50.000 gebruikers) 
  • Klant geniet van de voordelen van een complete transformatie van zijn werkplekken en plaatselijke diensten in meer dan 80 landen
  • Fujitsu biedt ondernemingen wereldwijd de kans om de concurrentie voor te blijven dankzij een hogere productiviteit van de werknemers, die voortaan op een flexibele en veilige manier toegang krijgen tot data en toepassingen
Brussels, November 17, 2015 Fujitsu maakte vandaag op het Fujitsu Forum Europe bekend dat Schneider Electric, de wereldwijd actieve specialist in energiebeheer en automatisering, de onderneming heeft geselecteerd om oplossingen te bieden om op lange termijn zijn werkplekken en plaatselijke diensten in meer dan 80 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika compleet te transformeren. Fujitsu ondersteunt Schneider Electric hierbij door innovatieve werkplekdiensten aan te bieden. 
De Workplace Anywhere-oplossingen van Fujitsu werden ontworpen voor organisaties die hun bedrijfsprocessen en hun medewerkers willen mobiliseren en hun toepassingen en data vanaf eender welk toestel en vanaf eender welke locatie veilig toegankelijk willen maken. Deze oplossingen versterken de flexibiliteit van de onderneming en leveren extra bedrijfswaarde, terwijl ze gelijktijdig kosten helpen drukken en de gebruikerservaring helpen verbeteren. Fujitsu biedt wereldwijd actieve klanten zoals Schneider Electric een geïndustrialiseerd flexibel leveringsmodel, dat de optimale combinatie ter beschikking stelt van plaatselijke support en geavanceerde Global Delivery Centers. Op die manier kunnen de klanten als enige leverancier inspelen op de specifieke vragen van klanten, zonder dat toekomstige keuzen worden beperkt ten gevolge van de toepassing van een exclusieve oplossing van één leverancier. 
Tijdens de 16 maanden durende overgangsperiode die intussen al begonnen is, zal Fujitsu werkplek- en bijbehorende diensten beschikbaar stellen voor meer dan 50.000 gebruikers binnen het ecosysteem van Schneider Electric. Het contract omvat ook innovatieve gecombineerde Workplace Anywhere-oplossingen: Global Service Desk, Onsite Services, Remote End User Computing Infrastructure Management and Transition en Transformation Services. 
Tobias Guenthoer, Senior Vice President Schneider Electric IPO, verklaarde naar aanleiding van het nieuws: "Fujitsu gaf tijdens het volledige tenderproces blijk van leadership en een bijzonder professionele benadering en bewees dat het in staat is om in een partner ecosysteem te functioneren."
François Fleutiaux, Senior Vice President en Head of Fujitsu Western Europe, Middle East, India and Africa (WEMEIA), voegde daar nog aan toe: "Bij Fujitsu gebruiken we onze ervaring en de kracht van ICT-oplossingen om samen met onze klanten de toekomst van de samenleving vorm te geven. Bij dit project helpt Fujitsu Schneider Electric zijn visie waarmaken over de manier waarop de digitale transformatie van zijn portfolio mensen in staat kan stellen om hun beschikbare energie optimaal te benutten. Dankzij de wereldwijde aanwezigheid van Fujitsu in meer dan 100 landen en de uitgebreide ervaring met End User-diensten, inclusief geïndustrialiseerde verlening van diensten wereldwijd en zijn capaciteiten op het vlak van transformatie en innovatie, kan Fujitsu de transformatie van de werknemers van Schneider Electric en de ervaring van de eindgebruikers sneller tot stand brengen. We verlenen deze meerwaarde op een wereldwijde schaal aan Schneider Electric en bieden zijn werknemers op die manier de mogelijkheid om een hogere productiviteit te halen, flexibeler te werken en een positieve invloed uit te oefenen op de activiteiten." 

Bericht aan de redacteurs

Onafhankelijk marktanalist Gartner bestempelde Fujitsu in zijn recentste Magic Quadrant for End-User Outsourcing Services, Europe als 'Highest in Execution'.

Gartner, Inc. ’Magic Quadrant for End-User Outsourcing Services, Europe‘ door Gianluca Tramacere, Claudio Da Rold, Federica Troni en Eric Goodness, gepubliceerd op 3 augustus 2015. Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst aan in zijn gepubliceerde onderzoeken en adviseert technologiegebruikers ook niet om alleen voor leveranciers te kiezen met de hoogste beoordelingen of een andere omschrijving. Onderzoekspublicaties van Gartner geven de mening weer van de Gartner-onderzoeksorganisatie en dienen niet te worden opgevat als feitelijke uitspraken. Gartner wijst elke expliciete of impliciete garantie af met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van elke garantie van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Online resources

About Fujitsu

Fujitsu is the leading Japanese information and communication technology (ICT) company, offering a full range of technology products, solutions, and services. Approximately 159,000 Fujitsu people support customers in more than 100 countries. We use our experience and the power of ICT to shape the future of society with our customers. Fujitsu Limited (TSE: 6702) reported consolidated revenues of 4.8 trillion yen (US$40 billion) for the fiscal year ended March 31, 2015. For more information, please see http://www.fujitsu.com.

About Fujitsu EMEIA

In Europe, the Middle East, India and Africa (EMEIA), Fujitsu is a leading information and communication technology (ICT) company offering a full portfolio of business-technology products, solutions and services, ranging from workplace systems to datacenter solutions, managed services, and cloud-based software and solutions. Fujitsu’s Vision is to enable a Human Centric Intelligent Society that creates value by connecting infrastructure, empowering people and creatively defining new forms of intelligence. In EMEIA Fujitsu employs approximately 28,000 people and is part of the global Fujitsu Group. For more information, please see: ts.fujitsu.com/aboutus.

Ines Godart

Address: Square Marie Curie 12, 1070 Brussels, Belgium

Phone: Phone: +32 (0) 2 536 64 15
Mobile: Mobile: +32 (0) 473 96 06 43
Fax: +32 (0) 2 536 64 12
E-mail: E-mail: Ines.godart@ts.fujitsu.com
Website:http://www.fujitsu.com/be
Company:Fujitsu
Marketing & Communications Manager


All other company or product names mentioned herein are trademarks or registered trademarks of their respective owners. Information provided in this press release is accurate at time of publication and is subject to change without advance notice.

Date: 17 November, 2015
City: Brussels