Skip to main content

Fujitsu

Belgium

Fujitsu verwelkomt bijen

May 22, 2014
Op 24 april 2014 werden drie bijenkorven geïnstalleerd op het dak van het gebouw van Fujitsu, een internationale speler in de IT-sector.

Met het oog op de creatie van een duurzame omgeving ten voordele van toekomstige generaties, maakt Fujitsu een absolute prioriteit van de bescherming van het milieu. De maatschappij respecteert precieze ecologische normen (aankopen, energieverbruik ...) die moeten leiden tot een verkleining van de impact op het milieu.

De bescherming van het milieu is niet nieuw voor Fujitsu. In 1993 ontwikkelde het bedrijf al als eerste een ecologische pc.

De rol van bijen in het behoud van ons ecosysteem

De bij, een onmisbare en onvervangbare schakel in ons ecosysteem, kent tot nu toe ongeziene sterftecijfers, en bovendien heeft België de hoogste sterftecijfers in Noord-Europa. Een belangrijke oorzaak van deze sterfte zijn landbouwpraktijken, de verspreiding van pesticides, de vermenigvuldiging van parasieten, enz.

De bijenkorven bij Fujitsu zullen bijdragen tot het behoud van de bijenpopulatie en bestuivingsprocessen, die cruciaal zijn voor de regulering van het ecosysteem.

Een milieuproject waar de hele onderneming achter staat

Fujitsu heeft de beschikbare ruimte op ecologische en verantwoorde wijze willen optimaliseren.

De installatie van de bijenkorven is ook een project dat alle werknemers bij elkaar brengt: er wordt een evenement gepland voor de installatie van de korven. Het project kan ook een gespreksonderwerp vormen voor medewerkers van de onderneming.  Bij de oogst van de honing (in september 2014) zal er een tweede evenement georganiseerd worden. Daarbij zal elke werknemer een symbolische pot honing ontvangen, geproduceerd door de bijen die in hun bedrijf een thuis hebben gevonden.

About Fujitsu

Fujitsu is a leading provider of ICT-based business solutions for the global marketplace. With approximately 170,000 employees supporting customers in 70 countries, Fujitsu combines a worldwide corps of systems and services experts with highly reliable computing and communications products and advanced microelectronics to deliver added value to customers. Headquartered in Tokyo, Fujitsu Limited (TSE:6702) reported consolidated revenues of 4.5 trillion yen (US$55 billion) for the fiscal year ended March 31, 2011. For more information, please see: www.fujitsu.com.

Ines Godart

Address: Square Marie Curie 12, 1070 Brussels, Belgium

Phone: Phone: +32 (0) 2 536 64 15
Mobile: Mobile: +32 (0) 473 96 06 43
Fax: +32 (0) 2 536 64 12
E-mail: E-mail: Ines.godart@ts.fujitsu.com
Website:http://www.fujitsu.com/be
Company:Fujitsu
Marketing & Communications Manager

Date: 22 May, 2014