GTM-T9FV3BG
Skip to main content
 1. Home >
 2. About Fujitsu >
 3. Resources >
 4. News >
 5. Press releases >
 6. 2012 >
 7. Belgische kantoorwerker beschikt over 7 elektronische apparaten

Belgische kantoorwerker beschikt over 7 elektronische apparaten

November 21, 2012

Belgische kantoorwerkers hebben gemiddeld 7,2 devices, dat zijn privé-apparaten en apparaten beschikbaar gesteld door de werkgever bij elkaar opgeteld. Het meest meest populair is de laptop, waarvan de Belgische kantoorwerker er gemiddeld 2 heeft. Dat blijkt uit het IT Tevredenheidsonderzoek dat IT-bedrijf Fujitsu in samenwerking met Citrix, aanbieder van virtualisatie-oplossingen, onlangs uitvoerde onder werknemers in België, Nederland en Luxemburg. 

 

Uitgesplitst naar het soort apparaat beschikt de kantoorwerker gemiddeld over het volgende:

 • 2,0 laptop computers
 • 1,4 desktop computers
 • 1,2 smartphones
 • 1,0 GSM’s (geen smartphones)
 • 1,0 vaste telefoons
 • 0,7 tablets

De alomtegenwoordigheid van de laptop lijkt voor een groot deel te verklaren uit het feit dat veel werkgevers dit apparaat aan hun medewerkers ter beschikking stellen. Maar liefst 63 procent van de ondervraagde kantoorwerkers beschikt over zo’n laptop van de werkgever.

Downloaden mag, maar sociale netwerken aan banden

Opvallend is dat werkgevers weinig beperkingen aan hun medewerkers opleggen als het gaat om het downloaden van software en programma’s op zakelijke laptops en desktop computers. Maar liefst 73 procent van de kantoorwerkers geeft aan dat dit eenvoudig tot zeer eenvoudig is te doen is. Bijna de helft (47 procent) downloadt wel eens een privé-materiaal via het bedrijfsnetwerk op een zakelijk device. Dit alles staat echter in schril contrast met de mate van toegang tot sociale netwerken die kantoorwerkers hebben op de werkplek. Hoewel de meerderheid op de werkplek gewoon kan surfen naar netwerksites, heeft een relatief groot deel van de kantoorwerkers toch nog altijd geen toegang tot Facebook (40 procent), Twitter (35 procent), Youtube (29 procent) en LinkedIn (19 procent).

‘There’s an app for that’

“Het gezegde ‘there is an app for that’ lijkt in dit geval wel heel letterlijk op te gaan”, aldus Christophe Sintubin, Services Marketing Manager bij Fujitsu. “Terwijl veel werkgevers wel oog hebben voor het blokkeren van netwerksites, lijkt het voor de meeste kantoorwerkers eenvoudig om een app te installeren op smartphone of tablet. Aangezien elk sociaal netwerk wel zo’n app heeft, is de blokkering van de netwerksites door de werkgever in de meeste gevallen vrij eenvoudig te omzeilen.”

Over Fujitsu

Fujitsu is het toonaangevende Japanse informatie- en communicatietechnologie (ICT) bedrijf met een volledig aanbod van technologie producten, oplossingen en diensten. Meer dan 170.000 Fujitsu medewerkers bieden ondersteuning aan klanten in meer dan 100 landen. We gebruiken onze ervaring en de kracht van ICT om de toekomst van de samenleving te vormen samen met onze klanten. Fujistu Limited (TXE:6702) rapporteerde geconsolideerde inkomsten van 4,5 triljoen yen (US$ 54 miljard) voor het fiscaal jaar dat eindigde op 31 maart 2012. Voor meer informatie, zie http://www.fujitsu.com.

Over Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions is de toonaangevende Europese aanbieder van IT-infrastructuur, aanwezig op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India en bedient grote, middelgrote en kleine bedrijven evenals consumenten. Met zijn Dynamic Infrastructures-benadering biedt het bedrijf een volledig portfolio met IT-producten, -oplossingen en –diensten, dat varieert van clients tot oplosingen voor datacentra, Managed Infrastructure en Infrastructure-as-a-Service. Fujitsu Technology Solutions stelt meer dan 13.000 personen te werk en maakt deel uit van de wereldwijde Fujitsu Group. Voor meer informatie, ga naar: ts.fujitsu.com/aboutus.

Alle andere bedrijfs- of productnamen die hier vermeld worden, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars. De informatie die in dit persbericht wordt vrijgegeven, is correct op het moment van publicatie en is onderworpen aan wijziging zonder voorafgaande melding.

Ines Godart

Address: Square Marie Curie 12, 1070 Brussels, Belgium

Phone: Phone: +32 (0) 2 536 64 15
Mobile: Mobile: +32 (0) 473 96 06 43
Fax: +32 (0) 2 536 64 12
E-mail: E-mail: Ines.godart@ts.fujitsu.com
Website:http://www.fujitsu.com/be
Company:Fujitsu
Marketing & Communications Manager

Date: 21 November, 2012