GTM-T9FV3BG
Skip to main content
 1. Home >
 2. About Fujitsu >
 3. Resources >
 4. News >
 5. Press releases >
 6. 2012 >
 7. Belgische IT-gebruiker vrij positief over IT-helpdesk

Belgische IT-gebruiker vrij positief over IT-helpdesk

Brussel, November 21, 2012 Belgische IT-helpdesks worden het meest gebeld door IT-gebruikers die te maken hebben met applicatie- of computerstoringen (beide 20 procent). Netwerkstoringen volgen op de derde plaats (18 procent). Dat blijkt uit het IT Tevredenheidsonderzoek dat IT-bedrijf Fujitsu in samenwerking met Citrix, aanbieder van virtualisatie-oplossingen, onlangs uitvoerde onder werknemers in België, Nederland en Luxemburg.

Waarom roept u de hulp in van de helpdesk?

 1. Applicatiestoringen (20 procent)
 2. Computerstoringen (20 procent)
 3. Netwerkstoringen (18 procent)
 4. Password resets (11 procent)
 5. Printerstoringen (9 procent
 6. Problemen met VPN-verbinding (9 procent)
 7. Telefonie (2 procent)

Belgische IT-gebruikers zijn over het algemeen tevreden over hun IT-helpdesk. Van de ondervraagden ziet 36 procent geen noodzaak tot verbetering, zij zijn tevreden. Volgens 16 procent van de respondenten kan de kwaliteit van de heldesk beter en 14 procent wenst meer tussentijdse status updates over gemelde problemen. Ruim een op de tien Belgische IT-gebruikers (11 procent) wil dat de bereikbaarheid van de helpdesk verhoogd wordt of dat de telefoon sneller wordt opgenomen.

 

Stagnatie en grootste ergernissen

Van de ondervraagde Belgische IT-gebruikers zegt 28 procent dat hun werk minstens een keer per maand stagneert door een storing in de IT-infrastructuur. De grootste ergernissen op IT-gebied zijn de instabiliteit van systemen (15 procent), trage of niet-werkende internetverbindingen (15 procent), en problemen gerelateerd aan de infrastructuur (10 procent) of apparatuur (10 procent).

IT-ers hebben minder vaak toegang tot sociale netwerken

Dertig procent van de ondervraagde IT-gebruikers werkt zelf in de hard- of softwaresector. De vergelijking van deze groep IT-ers met het gemiddelde van de totale groep Belgische respondenten zorgt voor een opmerkelijke conclusie. Zo blijkt dat werknemers in de IT-sector minder vaak toegang hebben tot sociale netwerksites vanaf de werkplek.

 

Percentage van de Belgische ondervraagden dat geen toegang heeft tot bekende sociale netwerksites vanaf de werkplek vergeleken met Belgische respondenten werkzaam in de IT-sector:

 

Percentage van alle Belgischerespondenten dat geen toegang heeft tot sociale netwerken

Percentage van Belgische respondentenwerkzaam in IT-sector dat geen toegang heeft tot sociale netwerken

Facebook

40 procent

47 procent

Twitter

35 procent

38 procent

Youtube

29 procent

39 procent

LinkedIn

19 procent

28 procent

 

Werknemers in de IT-sector beschikken gemiddeld over 6,7 devices*, zowel privé als zakelijk. Daarmee lopen ze iets achter op het gemiddelde over alle sectoren (7,2 devices). Uitgesplitst naar het soort apparaat beschikt de Belgische IT-er gemiddeld over:

 • 2,0 laptop computers
 • 1,3 desktop computers
 • 1,1 smartphones
 • 0,9 GSM’s (geen smartphones)
 • 0,9 vaste telefoons
 • 0,7 tablets

* de som van de gemiddelden per device wijkt af van het totaal wegens afrondingsverschillen

 

 

Over Fujitsu

Fujitsu is het toonaangevende Japanse informatie- en communicatietechnologie (ICT) bedrijf met een volledig aanbod van technologie producten, oplossingen en diensten. Meer dan 170.000 Fujitsu medewerkers bieden ondersteuning aan klanten in meer dan 100 landen. We gebruiken onze ervaring en de kracht van ICT om de toekomst van de samenleving te vormen samen met onze klanten. Fujistu Limited (TXE:6702) rapporteerde geconsolideerde inkomsten van 4,5 triljoen yen (US$ 54 miljard) voor het fiscaal jaar dat eindigde op 31 maart 2012. Voor meer informatie, zie http://www.fujitsu.com.

Over Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions is de toonaangevende Europese aanbieder van IT-infrastructuur, aanwezig op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India en bedient grote, middelgrote en kleine bedrijven evenals consumenten. Met zijn Dynamic Infrastructures-benadering biedt het bedrijf een volledig portfolio met IT-producten, -oplossingen en –diensten, dat varieert van clients tot oplosingen voor datacentra, Managed Infrastructure en Infrastructure-as-a-Service. Fujitsu Technology Solutions stelt meer dan 13.000 personen te werk en maakt deel uit van de wereldwijde Fujitsu Group. Voor meer informatie, ga naar: ts.fujitsu.com/aboutus.

Alle andere bedrijfs- of productnamen die hier vermeld worden, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars. De informatie die in dit persbericht wordt vrijgegeven, is correct op het moment van publicatie en is onderworpen aan wijziging zonder voorafgaande melding.

Ines Godart

Address: Square Marie Curie 12, 1070 Brussels, Belgium

Phone: Phone: +32 (0) 2 536 64 15
Mobile: Mobile: +32 (0) 473 96 06 43
Fax: +32 (0) 2 536 64 12
E-mail: E-mail: Ines.godart@ts.fujitsu.com
Website:http://www.fujitsu.com/be
Company:Fujitsu
Marketing & Communications Manager

Date: 21 November, 2012
City: Brussel