1. Home >
  2. Support >
  3. Nyttige links >
  4. Nedgradering til Windows 7

Nedgradering til Windows 7

Hvordan bootes fra en ekstern enhed – Alle Lifebook med Win8 og Secure Boot aktiveret

Problem / Spørgsmål

Hvordan bootes fra en ekstern enhed på en PC, som er installeret med Windows 8, når ’Secure Boot’ er aktiveret (Enabled)?
Hvordan bootes fra et internt optisk drev (CD/DVD) på en PC, som er installeret med Windows 8, når ’Secure Boot’ er aktiveret (Enabled)?
Hvordan bootes fra en Windows 7 Recovery DVD?

Løsning

Genstart PC’en og åbn UEFI (BIOS) Setup’en med tryk på F2 tasten under opstart (POST)

• Flyt markeringen til Security folderen og til ‘Set Supervisor Password’. Opret et kodeord, hvis det ikke allerede er oprettet
  • Åbn ‘Secure Boot Configurations’ menu’en
  • Sæt ‘Secure Boot Option’ til Disabled
  • Forlad Security menu’en med Esc-tasten.
  • Flyt markeringen til Advanced folderen og sæt ‘CSM’ til Enabled (i nogle UEFI (BIOS) versioner findes denne i en underfolder til Advanced)
  • Sæt ‘Fast Boot’ til Disabled
  • Flyt markeringen til Exit menu’en
  • Forlad ’UEFI (BIOS) Setup’ ved at vælge ‘Save Changes and Power Off’ muligheden

Start PC’en op og tryk på F12 under opstart (POST) for at åbne BOOT menu’en.

Vælg den ønskede BOOT enhed, hvorfra det ønskes at starte PC’en op. (Husk at trykke på en tast, når der spørges om det, ved BOOT fra et Windows Recovery medie.)

Yderligere Information

• Hvis PC’en blev reinstalleret fra et Windows 7 Recovery medie, skal opsætningen af ‘UEFI (BIOS) Setup’ efterlades med de ændringer, som er beskrevet under afsnittet ‘Løsning’.
  • Hvis PC’en blev startet op fra et andet BOOT medie, og Windows 8 installationen dermed efterlades intakt, skal ’UEFI (BIOS) Setup’ sættes tilbage til Secure Boot – Enabled, CSM – Disabled and Fast Boot – Enabled
  • Efter afslutning kan Supervisor Password (kodeord) slettes igen ved at ændre det til et tomt kodeord, eller det kan efterlades sat.
  • Hvis et Supervisor Password (kodeord) er opsat, skal det anvendes for at kunne åbne ’UEFI (BIOS) Setup’.